Нумізматика сучасних монет: знайомтеся з колекціями Європи

Карбування монет часто використовується сучасними країнами для того, аби привернути увагу світової спільноти до певних подій, зробити їх більш помітними та відомими. В каталозі https://skupkamonet.com.ua/uk/moneti-yevropi-182 ви можете побачити безліч прикладів такого підходу.

Це дозволило вийти нумізматиці на зовсім новий рівень. Тепер колекціонери можуть обирати теми для своїх каталогів, присвячувати надбання власним емоціям та переживанням. Хобі набуває живих рис, інтерактивного підходу.

Ось деякі з найпопулярніших колекційних монет Європи за останні 10 років

Їх може не бути в актуальних каталогах. Але якщо ви маєте зайву та бажаєте її продати, переходьте на ресурс https://skupkamonet.com.ua/uk/14-prodat-s-nami-ua. Знайомтеся з хітами:

  • Срібна монета "Зоряні війни: Грогу 2 долари 2023 Ніуе". Випущена Новозеландським монетним двором від імені Острова Ніуе, є частиною серії Зоряні війни та зображує Грогу, маленького істоту з серіалу Зоряні війни. Вона була випущена обмеженим тиражем у 10 000 штук і швидко розпродана. 
  • Срібна монета "Північне сяйво 2020 Литва". Випущена Литовським монетним двором, присвячена природі Литви. Зображує північне сяйво, яке є популярним туристичним напрямком у країні. Має обмежений тираж у 10 000 штук і швидко розпродана.
  • Срібна монета "Ювілей 200 років Поштового відомства Ірландії 2022". Випущена Ірландським монетним двором та зображує історичні та сучасні символи Поштового відомства Ірландії. Тираж - 10 000 штук, швидко розпроданий.

  • Срібна монета "Троянський кінь 2021 Греція". Випущена Грецьким монетним двором, присвячена Троянському коню, легендарному трюку, використаному греками для взяття Трої. Монета зображує Троянського коня та інші символи Троянської війни. Монета була випущена обмеженим тиражем у 10 000 штук і швидко розпродана.
  • Срібна монета "200 років від дня народження Франца Шуберта 2022 Австрія". Випущена Австрійським монетним двором, присвячена ювілею від дня народження Франца Шуберта, австрійського композитора. Монета зображує портрет Шуберта та інші символи його життя та творчості. Монета була випущена обмеженим тиражем у 10 000 штук і швидко розпродана.

Ці монети популярні серед колекціонерів з різних причин. Деякі з них - завдяки своєму дизайну, інші - завдяки своїй історичній значущості, а ще інші - завдяки обмеженому тиражу.

 

Follow artmaterialsUA on TwitterFollow Van Pure on FacebookFollow artblog.artmaterials.com.ua on You Tube Follow artblog.artmaterials.com.ua on В контакте